Velkommen til Blue Silhouettes’ univers!

Vi er en dansk kvartet, der er består af Frederikke Vedel, Johann Gustav, Jakob Roland og Janus Templeton.

Vi spiller vores egne engelsksprogede sange, der er baseret på refleksioner over livets mange mekanismer – store og små glæder, svigt, håb, drømme, forventninger, tab, kærlighed og meget andet. 

 

Hvis vi – lidt forsimplet –  skal prøve kategorisere vores musik, vil det nok være et blandingsprodukt af jazz, pop og singer-songwriter. Men faktisk prøver vi at undgå, at sætte vores musik i bås, fordi den tager farve af så meget forskellig musik på tværs af stilarter, tidsaldre og geografi – det er lige fra jazz og folkemusik til pop og klassisk impressionisme.

 

Vores arrangementer balancerer mellem det nøje arrangerede, gennemkomponerede og det frie, intuitive med masser af af improvisation. Vi har kræset for detaljerne i vores kompositioner og med et hav af musikalske penselstrøg fra hele verden, lægger vi et solidt fundament for en legesyg tilgang til musikken, som gør den uforudsigelig og nærværende. 

 

Vores bandnavn udspringer af to ting, der repræsenterer noget grundlæggende for vores tilgang til at skabe musik og danne Blue Silhouettes.

Farven blå repræsenterer åbne vidder og er ofte forbundet med himlen og havet. Den repræsenterer frihed, intuition, fantasi, inspiration og følsomhed.

Silhouetter har en mystisk, dragende form, der er spækket med uafklarede spørgsmål og undren over alt det ukendte i det billede, man kun kan se omridset af.

FREDERIKKE VEDEL

VOKAL

Untitled design (2)

JAKOB ROLAND

 BAS

JANUS TEMPLETON TROMMER

JOHANN GUSTAV PIANO

Frederikke Vedel står i front og formidler sangenes små fortællinger med en helt særlig indlevelsesevne. Hun er en alsidig figur på den danske musik- og teaterscene med en uddannelse i musicalperformance og er efterhånden et velkendt ansigt på den danske kunstscene som solist i shows, bigbands og symfoniorkestre, hovedroller i diverse musicals og bag kulissen som professionel sangskriver. 

 

Johann Gustav er uddannet pianist og komponist fra musikkonservatoriet. Hans spillestil trækker tydelige rødder i jazzen, men hans konstante søgen efter ny inspiration danner bund for en bred farvepalet, der er med til at trække kvartetten i nye retninger.

 

Janus Templeton en en af Danmarks travleste trommeslagere, der gennem tiden har udmærket sig med alverdens artister både i indland og internationalt. Hans usammenlignelige legesyge og intuitive spillestil er afgørende for at holde Blue Silhouettes uforudsigelige og nærværende.

 

Jakob Roland er en af de sjældne bassister, hvor personlighed og spillestil står i forlængelse af hinanden. Hans rolige gemyt, sans for detaljer og velovervejede væsen tilfører tyngde i musikken, og han forstår at lægge solid varme som fundament i kvartettens lyd.